Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

4 tips bij het kopen van je huis

4 tips bij het kopen van je huis: bij het kopen van een huis maken kleine beslissingen een groot verschil. Daarom 4 tips van Anderz makelaar Groningen. De kans is groot dat je nog aan het begin van het proces zit om je eigen huis te kopen of hier nog over zit na te denken. Het is dan ook logisch dat je hier meer informatie over zoekt, omdat het kopen van een huis misschien wel de grootste aankoop is die je in leven gaat doen. Wij hebben een aantal belangrijke tips op een rijtje gezet, zodat jij beter weet waar je straks aan toe bent.

1. Denk goed na over je wensen

Waarschijnlijk hebben jij of mogelijk je partner al nagedacht over welke wensen je hebt bij het huis van je dromen. Echter, het aantal kamers, een open keuken of een grote achtertuin zijn niet de enige zaken waar je hierbij aan moet denken. Zo is het belangrijk om rekening te houden met de reistijd tot je werk en tot de dichtstbijzijnde scholen voor je kinderen. Acht je het waardevoller om buiten de stad te wonen voor de extra rust? Of leef je liever tussen de mensen en heb je faciliteiten als supermarkten en winkels graag dicht bij je huis? Al deze dingen zijn van belang, terwijl ze niet per sé direct iets met het huis zelf te maken hebben.

2. Weet wat je budget is en kijk goed vooruit

Het kan al snel gebeuren dat je je ideale huis gevonden hebt, maar dat de vraagprijs ruim boven je budget ligt. Het is dan belangrijk om goed na te denken of het kopen van dit huis wel financieel verantwoordelijk is. Daarnaast is een goed hypotheekadvies nodig. Op het moment dat je gaat onderhandelen voor een nieuw huis zonder duidelijkheid over je maximale hypotheek op orde te hebben, kan het gebeuren dat de deal op het laatste moment alsnog niet doorgaat. De hypotheekadviseurs van AnderZ makelaar uit Groningen kunnen je helpen bij het uitzoeken van alle kwesties omtrent jouw hypotheek, zodat je hier niet later stuk op loopt.

Vooruit kijken is ook heel belangrijk bij het aanschaffen van je woning. Het is natuurlijk lastig om in alles rekening te houden met de toekomst, maar erover nadenken kan je zeer goed helpen bij het aanschaffen van een huis dat beter bij je toekomstplannen past. Heb je bijvoorbeeld een gezin met oudere kinderen die het huis kunnen gaan verlaten? Denk dan goed na of een nieuw groot huis met veel slaapkamers de juiste keuze is. Andersom kan het natuurlijk ook dat je eraan denkt om een gezin te starten. Hierbij hoort dan ook wel een huis waarin dat mogelijk is.

Binnenkort te downloaden op anderzmakelaar.nl : een praktische checklist

3. Schakel de hulp in van een aankoopmakelaar

Het is nooit verkeerd om de hulp in te schakelen van een expert. Een aankoopmakelaar kan je helpen met alle technische aspecten van het kopen van een huis, zoals bepaalde regels, inspecties, waardebepalingen en mogelijke bouwtechnische keuringen. Hierdoor kun jij je richten op de dingen die er écht toe doen.

Een aankoopmakelaar helpt je tevens met het bepalen van de juiste aankoopprijs. Als je geen rasechte onderhandelaar bent, kan een aankoopmakelaar je hier goed bij helpen. Zo kun je al snel duizenden euro’s besparen op de prijs door goed te onderhandelen. De aankoopmakelaars van AnderZ makelaar uit Groningen, met al meer dan 20 jaar ervaring, staan altijd voor je klaar om de droom van je eigen huis op een zo goed mogelijke manier te verwerkelijken.

4. Houd het niet bij 1 bezichtiging

Bij een bezoek aan een potentieel nieuw huis kan het natuurlijk liefde op het eerste gezicht zijn. Echter, tijdens zo een eerste bezoek kun je al snel veel dingen over het hoofd zien. Bepaalde mankementen aan het huis kunnen gemist geworden en het totale beeld kan haast nog niet compleet zijn. Om ervoor te zorgen dat je geen overhaaste beslissingen neemt, is het handig om een huis 2 of zelfs 3 of 4 keer te bezichtigen voordat je volgende stappen zet richting je aankoop. Het kan lastig zijn om hiervoor de tijd te vinden tegenwoordig, maar het is toch belangrijk dat je je rust behoudt en goede overwegingen maakt bij misschien wel de grootste aankoop van je leven.

Verder is het handig om anderen mee te nemen tijdens een bezoek. Denk hierbij aan vrienden of familieleden. Zij kunnen voor- en nadelen van het huis opmerken die jij misschien over het hoofd hebt gezien. Voor een kritische blik kun je ook altijd onze aankoopmakelaars inschakelen, die je graag helpen bij het beoordelen van je potentiële aankoop.

Meer vragen of tips?

Wil je meer weten over het aanschaffen van je nieuwe woning? Wij van AnderZ makelaar streven er naar zo laagdrempelig mogelijk te zijn. Twijfel daarom ook gerust niet om contact met ons op te nemen. Wij staan graag voor je klaar met antwoorden op je vragen of met tips. Je kunt ons mailen, WhatsAppen, telefoneren of een bericht sturen via de site. Ook kun je voor meer informatie langskomen voor een kop koffie of geheel vrijblijvend ons bij je thuis uitnodigen. Anderz makelaar: 050-204 12 92