Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Taxatierapport nodig?

Heb je een gevalideerd taxatierapport van je (nieuwe) woning nodig ? De taxateur kan een taxatie uitwerken. Deze wordt dan conform de norm van alle banken opgesteld en extern gevalideerd door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). De taxateur mag werken in Groningen en 20 kilometer daaromheen. Je belt ons voor een afspraak en de taxateur komt bij jou (of de verkoper) thuis voor een opname van de woning. Er worden foto’s gemaakt en vervolgens alle details opgenomen voor correcte weergave in het rapport.

 

Op kantoor zal onze vastgoedcert gecertificeerde taxateur alle details uitwerken in een taxatierapport. Nadat alle berekeningen en verantwoordingen zijn afgerond, wordt het rapport aangeboden aan het validatie instituut. In 98% van de gevallen wordt het rapport direct goedgekeurd. Je krijgt status updates via email en uiteindelijk het rapport zowel via mail als de post aangeboden. Je financieel adviseur krijgt dezelfde updates, dus je hoeft verder niets te doen. Doordat de kosten van gemeentes nogal uiteenlopen kunnen we niet een standaard prijs op internet zetten omdat dat afhankelijk is van de locatie van het huis wat getaxeerd moet worden.

Waarom een gevalideerd rapport ?

Een hypotheek is een geldlening. Die kan alleen worden afgegeven als er een minimale waarde aanwezig is in het onderpand (de woning die je kopen wilt). Een taxatierapport is een verklaring van die waarde. Niet te verwarren met een waardeverklaring. De bank of geldverstrekker kan op deze manier zien hoe de waarde van het pand is bepaald en de externe validatie is eigenlijk een goedkeuringsstempel, dus het bewijs dat de waarde klopt en het rapport accuraat is.

Wat als ik alleen de waarde wil weten ?

Dan is in de meeste gevallen geen taxatierapport nodig, maar overleg dat even met je bank/. Er kan dan worden volstaan met een waardeverklaring. Dat is eigenlijk een verkorte versie met een kleine bandbreedte in plaats van een uitgebreid verhaal met een min of meer exacte waarde. Alternatief is een vrijblijvende waardebepaling, maar dat is de minst nauwkeurige bepaling van de waarde en meer een bandbreedte bepaling om te zien hoe je een woning in de markt kan zetten.

Meer informatie ? Neem contact op met de taxateur of bel meteen 050 – 204 12 92