Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Zelf je huis verkopen?

Zelf je huis verkopen kan een aantrekkelijk alternatief zijn. Er zijn ook nadelen, maar als je het wilt bieden wij je de faciliteiten. Zoals je op de radio vaak hoort: “je kent zelf je huis het beste” en daar kunnen we volledig achter staan. Wij zetten je huis op Funda. Het enige wat jij hoeft te doen is zorgen voor kwalitatief goede foto’s, plattegronden en een verkooptekst. Ook daarbij kunnen we leveranciers aansturen of werkzaamheden voor jou uit handen nemen.

Wat kunnen wij voor je doen ?

  • professionele fotograaf inschakelen
  • 360 graden foto’s
  • woningfilm
  • plattegronden 2D en 3D
  • virtuele tour
  • aanmelden op Funda, Jaap, en tal van andere websites
  • brochure
  • onderhandelen
  • koopakte maken

Waarom zelf je huis verkopen ?

De redenen en argumenten lopen uiteen: zo kun je het idee hebben dat je het zelf beter kunt, de markt is er soms naar, je wilt geld besparen of je hebt misschien al een potentieel koper en je wilt het laten afhandelen door ons nadat jij je huis hebt laten zien of zelfs een koop gesloten hebt.

Waarom NIET zelf je huis verkopen ?

Je denkt dat je het beter kunt, maar wij onderhandelen dagelijks het is een vak. Dat scheelt soms € 1.000,- maar soms ook € 5.000,- dus we verdienen onszelf al snel terug.

Jij hebt emotie, wij niet. Dus we kunnen de kijker onder druk zetten in plaats van andersom. Vaak heeft een verkoper (met name als het huis wat langer te koop staat) een gevoel van “laten we het maar doen dan zijn we er van af”. Zie ook weer punt 1, de winst zit hem in de finesses.

Een huis verkopen is een vak. Wij gaan er 4 jaar voor naar school en halen een HBO diploma. Tijdens de opleiding leren we alles over verkoop, bouwkundige zaken, maar ook juridische zaken. Wij weten waar je aansprakelijk voor bent, jij niet. Met de beste bedoelingen kun je uitspraken doen, of gegevens op Funda zetten die uiteindelijk zorgen voor een schadeclaim, aansprakelijkheid of in conflict zijn met de privacy wetgeving.

Je moet alle bezichtigingen zelf doen. Dat kost tijd, je moet vrij nemen van je werk en mensen willen soms ’s avonds of in het weekend en dat wil jij niet altijd.

Wij weten exact welke informatie relevant is, jij niet. Als jij uitgebreid gaat vertellen over die leuke buurvrouw die elke vrijdagmiddag even via de achterdeur langs komt voor een kopje koffie, dan kan een kijker dat als negatief ervaren en dan verpest je de bezichtiging en dus verkoop je niet.

Wij hebben 25 jaar mensenkennis in huis, we weten hoe zoekers denken want we begeleiden ze elke dag. Dus als iemand gaat bieden, weten wij of ze ook serieus zijn. Niets is zo vervelend om er na 6 weken achter te komen dat de financiering niet doorgaat. Dan kun je de verkoop opnieuw starten, maar dan is je huis “besmet” en zal een 2e ronde kijkers altijd minder opleveren.

Wij kennen niet alleen jouw huis, maar ook jouw straat en jouw buurt. Argumenten van kijkers kunnen we daarom met feiten weerleggen zodat ook minder geïnteresseerde kijkers opeens potentieel kopers worden.

Toch zelf je huis verkopen ?

Neem dan even contact met ons op. Het kan al vanaf € 795,- en en kun je kiezen voor 3 paketten, afhankelijk van wat jij wilt dat wij doen. Ook kunnen we maatwerk leveren als jij bijvoorbeeld al een koop gesloten hebt, of zelf een woning te koop hebt staan maar iemand wilt voor de bezichtigingen of alleen de onderhandelingen.